Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa waniliowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 1 litr
cukier wanilinowy 1 szt.
cukier puder 4 łyżki
jaja 3
orzechy laskowe 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa waniliowa

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Mleko zagotować, rozpuścić w nim cukier waniliowy. Z białek ubić sztywną pianę z 2 łyżkami cukru pudru. Pianę ułożyć na cedzaku i cały czas obracając, ugotować we wrzącym mleku.
Krok 1 - Zupa waniliowa foto
2
Następnie odłożyć na talerz. Żółtka utrzeć również z 2 łyżkami cukru pudru i mieszając wlać do gotującego się mleka ( nie gotować).
Krok 2 - Zupa waniliowa foto
3
Obgotowaną pianę zalać mlekiem z żółtkami i posypać drobno posiekanymi orzechami.
Krok 3 - Zupa waniliowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aniagdz 25.01.2014 09:21
ooo takiej to nigdy nie widziałam:P
w mojej kuchni 25.01.2014 02:45
smacznie doprawione danie
wwwiolka 24.01.2014 21:14
Moja babcia robiła podobną. Nazywała to zupą nic:)
mitek111 24.01.2014 19:15
Ciekawy pomysł na obiad
MagdaXXX 24.01.2014 18:38
ciekawy przepis
Milka100 24.01.2014 18:24
interesująca zupa
sylwia_sl 24.01.2014 18:22
warto spróbować
Agata3 24.01.2014 17:49
Interesująca zupa:)
Konczi 24.01.2014 17:46
ciekawa ta zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak