Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żeberka w ketchupie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 szklanka
cukier kryształ 1 łyżka
musztarda 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
pieprz 1 łyżeczka mała
sól 1/2 łyżeczki
Czosnek suszony Prymat do smaku
bulion 1 szklanka
żeberka wieprzowe 1i1/2 kg
ketchup 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: żeberka w ketchupie

Dziś polecam smaczny pomysł na obiad. Zamiennie może to być karkówka i żeberka.
Karkówkę/żeberka kroję na plastry. Obsmażam bez przypraw. Pozostałe składniki (jednak bez ketchupu) mieszam razem i zalewam mięsiwo. Ketchup daję na samym końcu, ponieważ szybko się potrawa przypala. Gdy już mięso będzie miękkawe wlać sam ketchup i poddusić jeszcze chwilę. Najlepiej smażyć w brytfance. Dusić wszystko ok 1 1/2 godziny. Podawać z ryżem najlepiej wymieszanym z podsmażonymi w kostkę pieczarkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 30.12.2014 22:31
bardzo fajny przepis
olkaaa 04.03.2014 07:33
bardzo fajne
Bernadeta1 31.01.2014 12:11
lubię takie żeberka i jeszcze w miodzie
gusia1000 25.01.2014 00:27
Smaczne mięso.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak