Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z żółtego grochu

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebule 2 szt
olej do smażenia
sól
Majeranek suszony Prymat
Czosnek suszony Prymat
groch 2 łuskany
Papryka ostra mielona Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z żółtego grochu

Groch opłukać, zalać wodą w większym garnku , a potem zostawić na kilka godzin do namoczenia. Następnie gotować– pod koniec groch łatwo się przypala, dlatego w razie potrzeby uzupełnić wodę i mieszać co jakiś czas. Cebule drobno pokroić i podsmażyć na oleju. Dodać do ugotowanego grochu i wszystko razem zmiksować. Powstałą pastę doprawić do smaku solą, pieprzem, majerankiem. Nawet jeśli tuż po przyrządzeniu pasta będzie wydawać się nieco za rzadka, to i tak szybko zgęstnieje sama. Polecam przyprawić wędzoną paprykę, dodaje ciekawego posmaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak