Dynia w pikantnej zalewie

Dynia w pikantnej zalewie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dynia

    1 kg
  • ocet winny

    200 ml
  • cynamon (laski)

    2 szt
  • cukier

    40 dag
  • sól

    1 łyżeczka
  • anyż

  • papryka

    2 (chili lub jalapeno)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pokrojony w kostkę miąższ dyni zalać litrem zagotowanej wody z cukrem. Dodać ocet winny, sól, laski cynamonu, ziarenka anyżu. Gotować 15 minut. Dodać pokrojone papryczki chilli, wymieszać. Przełożyć z zalewą do słoika. Postawić do góry dnem aż wystygnie.
Można podawać do mięsa i wędlin.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IlonaAlbertos

11.01.2014 17:07
Wygląda wspaniale.

Bernadeta

25.09.2013 07:59
świetny pomysł

Kuchareczka2

05.07.2013 19:59
muszę wypróbować

Iwusia

22.05.2013 22:35
ale pychotka

caralajna

06.10.2012 17:39
fajny pomysł

Motorek

28.09.2012 08:15
fajny pomysł

Monika193

12.09.2010 13:56
z chęcią wypróbuję

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat