Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dynia w pikantnej zalewie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1 kg
ocet winny 200 ml
Cynamon cały Prymat 2 szt
cukier 40 dag
sól 1 łyżeczka
anyż
papryka 2 (chili lub jalapeno)

Przepis i sposób przygotowania na: Dynia w pikantnej zalewie

Pokrojony w kostkę miąższ dyni zalać litrem zagotowanej wody z cukrem. Dodać ocet winny, sól, laski cynamonu, ziarenka anyżu. Gotować 15 minut. Dodać pokrojone papryczki chilli, wymieszać. Przełożyć z zalewą do słoika. Postawić do góry dnem aż wystygnie.
Można podawać do mięsa i wędlin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 11.01.2014 17:07
Wygląda wspaniale.
Bernadeta 25.09.2013 07:59
świetny pomysł
Kuchareczka2 05.07.2013 19:59
muszę wypróbować
Iwusia 22.05.2013 22:35
ale pychotka
caralajna 06.10.2012 17:39
fajny pomysł
Motorek 28.09.2012 08:15
fajny pomysł
Monika193
Monika193 12.09.2010 13:56
z chęcią wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak