Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Danie jedwabne z kuchni Litewskiej

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniak duży 5 szt.
sól, pieprz
cebula 1 szt.
masło 1 łyżka
groch 2 łuskany

Przepis i sposób przygotowania na: Danie jedwabne z kuchni Litewskiej

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Groch namoczyć na noc i ugotować w tej samej wodzie. Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce i dodawać do ugotowanego grochu.
Krok 1 - Danie jedwabne z kuchni Litewskiej foto
2
Posolić, gotować aż potrawa zmięknie.
Krok 2 - Danie jedwabne z kuchni Litewskiej foto
3
Doprawić pieprzem podawać z cebulą złociście usmażoną na maśle. Możemy również podawać do obiadu zamiast ziemniaków najlepiej na drugi dzień.
Krok 3 - Danie jedwabne z kuchni Litewskiej foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 23.01.2014 19:43
litewska kuchnia zawsze najlepsza
Romanowka 23.01.2014 19:34
Ciekawe danie, musi być smaczne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak