Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka migdałowe z amaretto

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 250 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masło 100 g
cukier 50 g
cukier wanilinowy 1/2 opakowania
jajko 2
amaretto 2 łyżki
migdały mielone 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka migdałowe z amaretto

Na stolnicy usypać kopiec z mąki, migdałów, proszku do pieczenia, dodać masło i posiekać. Następnie dodać jajka, amaretto cukier oraz cukier wanilinowy. Zagnieść ciasto i odstawić do lodówki na 30 minut.
Ciasto rozwałkować na stolnicy i wycinać ciasteczka. Piec w 180 stopniach, przez 20 minut na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej tłuszczem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza666 24.01.2014 07:47
Pycha! Aż bym sobie przegryzła teraz takim ;)
Czarnula87 23.01.2014 20:06
fajne na codzień
eliza135 23.01.2014 19:09
smaczne takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak