Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórkowa na króliku.

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

królik 1 przednia część
ogórki kiszone 7 sztuk
marchew 2 średnie sztuki
śmietana 18 proc 2 szklanki
mąka 1 łyżka
Koperek suszony Prymat
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
ziemniaki 5 dużych sztuk
kwas z ogórków 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórkowa na króliku.

- przednią część królika gotować do miękkości, wyjąć z rosołu
- do powstałego bulionu dodać pokrojoną w kostkę marchew i ziemniaki
- przestygniętą część królika obrać od kości i wrzucić do miękkich warzyw
- gdy upewnimy się, że warzywa i mięso są idealnie miękkie dodajemy ogórki starte na grubych oczkach wraz z kwasem, chyba że nie lubimy mocno kwaśnej zupy wtedy dodajemy tylko ogórki, gotujemy wszystko około 15 min
- doprawiamy do smaku kucharkiem
- mąkę mieszamy ze śmietaną, hartujemy z zupą i zaprawiamy ją, gotujemy jeszcze chwilę
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 28.01.2014 00:11
pyszna i zdrowa zupka
paula99926 25.01.2014 10:14
jedna z ulubionych zup mojej córki ;)
mitek111 24.01.2014 19:20
Zdrowy i pozywny posiłek
Katarzyna54 23.01.2014 18:54
fajna zupa, ja też wolę kwaśną

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak