Przepis i sposób przygotowania na: Roladki szpinakowe z fetą i suszonymi pomidorami
NALEŚNIKI :
Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju .
Dodajemy drobno posiekany czosnek , chwilę przesmażamy.
Dodajemy oczyszczony wcześniej i posiekany szpinak ( jeśli korzystamy z mrożonego musimy go wcześniej rozmrozić ) , odrobinę soli i przesmażamy kilka minut.
W misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli.
Dodajemy mleko , roztrzepane jajko oraz lekko przestudzony szpinak.
Wlewamy resztę oleju i wszystko razem bardzo dokładnie mieszamy ( miksujemy ).
Smażymy duże naleśniki na natłuszczonej patelni.
Odkładamy w ciepłe miejsce.
FARSZ:
Suszone pomidory drobno siekamy.
Dodajemy ser feta oraz przyprawy i wszystko razem dokładnie mieszamy do uzyskania konsystencji pasty.
CAŁOŚC:
Serowy farszem smarujemy nasze naleśniki po całości , zwijamy rulony.
Każdy rozcinamy na 3 kawałki tworząc roladki.
Zajadamy!
Smacznego!