Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki szpinakowe z fetą i suszonymi pomidorami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szkl
mleko 350 ml
sól 1 szczypta
proszek do pieczenia 1 szczypta
szpinak 100 g
czosnek 2 ząbki
olej 50 ml
ser feta 200 g
suszone pomidory 5 szt
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
jajko 1 duże

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki szpinakowe z fetą i suszonymi pomidorami

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :

NALEŚNIKI :

Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju .

Dodajemy drobno posiekany czosnek , chwilę przesmażamy.

Dodajemy oczyszczony wcześniej i posiekany szpinak ( jeśli korzystamy z mrożonego musimy go wcześniej rozmrozić ) , odrobinę soli i przesmażamy kilka minut.

W misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli.

Dodajemy mleko , roztrzepane jajko oraz lekko przestudzony szpinak.

Wlewamy resztę oleju i wszystko razem bardzo dokładnie mieszamy ( miksujemy ).

Smażymy duże naleśniki na natłuszczonej patelni.

Odkładamy w ciepłe miejsce.



FARSZ:

Suszone pomidory drobno siekamy.

Dodajemy ser feta oraz przyprawy i wszystko razem dokładnie mieszamy do uzyskania konsystencji pasty.



CAŁOŚC:

Serowy farszem smarujemy nasze naleśniki po całości , zwijamy rulony.

Każdy rozcinamy na 3 kawałki tworząc roladki.

Zajadamy!

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisoglam 24.01.2014 17:31
Świetnie się prezentują :)
Kolorowa 23.01.2014 21:59
bardzo ładnie to wygląda
kasienka23 23.01.2014 20:01
pyszne roladki!
Stenka 23.01.2014 19:14
ładnie wygląda
Noruas 23.01.2014 18:26
Super pomysł na szpinak!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak