Piernik przekładany konfiturą z dyni

Piernik przekładany konfiturą z dyni

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    25 dag
  • masło lub margaryna

    25 dag
  • jajka

    4 szt
  • cukier

    25 dag
  • śmietana kwaśna

    1,5 szklanki
  • cynamon mielony

    4 łyżeczki
  • kakao

    1 łyzka
  • imbir mielony

    3 łyżeczki
  • goździki mielone

    3 łyżeczki
  • soda oczyszczona

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło roztopić i ostudzić. Jajka ubić z cukrem. Dodać do nich masło, śmietanę, przyprawy, kakao i mąkę wymieszaną z sodą. Dokładnie wymieszać. Ciasto wlać do formy wyłożonej papierem, natłuszczonej i posypaną bułką tartą. Piec około 15-20 minut w temperaturze ok 200 stopni. Upieczone i wystudzone ciasto przekroić i przełożyć konfiturą z dyni, posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kate.500

17.07.2012 23:27
super zestawienie smakow

olkaaa

02.05.2012 08:25
super

Mysiunia

04.03.2012 18:24
musi wyśmienicie smakować! :)

Iwusia

26.02.2012 22:15
wygląda przepysznie

Iwona51

07.09.2011 09:59
pycha

Iwona51

07.09.2011 09:59
pycha

marzencia2007

12.12.2010 13:49
hm.... nie jadłam takiego warto spróbować

Karolcia12

12.10.2010 19:58
z dynia jeszcze nie jadłam

plocia

11.10.2010 22:06
Ciekawy pomysł z tą dynią

Monika193

12.09.2010 13:57
apetycznie wyglada

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat