Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik przekładany konfiturą z dyni

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 25 dag
masło lub margaryna 25 dag
jajko 4 szt
cukier 25 dag
śmietana kwaśna 1,5 szklanki
Cynamon mielony Prymat 4 łyżeczki
kakao 1 łyzka
Imbir mielony Prymat 3 łyżeczki
goździki mielone 3 łyżeczki
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik przekładany konfiturą z dyni

Masło roztopić i ostudzić. Jajka ubić z cukrem. Dodać do nich masło, śmietanę, przyprawy, kakao i mąkę wymieszaną z sodą. Dokładnie wymieszać. Ciasto wlać do formy wyłożonej papierem, natłuszczonej i posypaną bułką tartą. Piec około 15-20 minut w temperaturze ok 200 stopni. Upieczone i wystudzone ciasto przekroić i przełożyć konfiturą z dyni, posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 17.07.2012 23:27
super zestawienie smakow
olkaaa 02.05.2012 08:25
super
Mysiunia 04.03.2012 18:24
musi wyśmienicie smakować! :)
Iwusia 26.02.2012 22:15
wygląda przepysznie
Iwona51
Iwona51 07.09.2011 09:59
pycha
Iwona51
Iwona51 07.09.2011 09:59
pycha
marzencia2007 12.12.2010 13:49
hm.... nie jadłam takiego warto spróbować
Karolcia12 12.10.2010 19:58
z dynia jeszcze nie jadłam
plocia 11.10.2010 22:06
Ciekawy pomysł z tą dynią
Monika193
Monika193 12.09.2010 13:57
apetycznie wyglada
Maryś1 01.08.2010 23:15
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak