Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowiec

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
cukier puder 1 szklanka
żółtko jajek 1
Biszkopty 1 paczka
galaretka cytrynowa 2 opakowania
kakao 1 łyżka
banan 3 sztuki
galaretka truskawkowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowiec

1.Margarynę rozpuścić, dodać cukier, żółtko i dobrze zmiksować. Banany utrzeć i dodać do margaryny i zmiksować. Dwie galaretki cytrynowe rozpuścić w dwóch szklankach wody. Ostudzić i dodać do masy mieszając.

2. Gdy masa zacznie gęstnieć rozdzielić na dwie części.Jedną część masy pozostawić a do drugiej dodać kakao i zmiksować. Jasną część masy wylać do tortownicy wyłożonej biszkoptami. Na wierzch ponownie ułożyć biszkopty i wylać ciemną część masy.

3. Czerwone galaretki rozpuścić w trzech szklankach wody i tężejące wylać na ciemną masę. Ciasto udekorować bananami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kolorowa 21.10.2014 21:04
ciekawie ;)
gosia561 08.04.2014 15:20
ciasto w guście dzieciaków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak