Kotlety z białej kiełbasy z suszonymi śliwkami :

Kotlety z białej kiełbasy z suszonymi śliwkami :

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 2 cebule,6 suszonych śliwek kalifornijskich ( bez pestek miękkich ),1 łyżka masła,2 łyżki mąki

  • biała kiełbasa

    2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białą kiełbasę naciąć i wycisnąć farsz z flaczka . Do mięsa dodać 1 łyżkę oleju. I jeśli trzeba doprawić odrobiną mielonego pieprzu ( dobrze jest kupować białą kiełbasę u ,, znanego „ rzeźnika bo wtedy wiemy jak jest doprawiona ).Na patelni rozgrzać łyżkę oleju i podsmażyć na rumiano pokrojone w piórka cebule .Połowę usmażonej cebuli dodać do mięsa , a połowę odłożyć . Śliwki ( 4 sztuki ) pokroić drobno i wrzucić do masy mięsnej. Wyrobić dokładnie . Uformować 2 kotlety. Oprószyć mąką . Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron . Dolać 3-4 łyżki wody, dołożyć masło i dusić przez 10 minut .
Podawać obłożone podsmażoną cebulką i posypane pozostałymi pokrojonymi śliwkami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat