Kotlety z białej kiełbasy na gruszce :

Kotlety z białej kiełbasy na gruszce :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biała kiełbasa

    4 małe surowe
  • olej

    3 i 1/2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białą kiełbasę naciąć i wycisnąć farsz z flaczka . Do mięsa dodać 1/2 łyżkę oleju. I jeśli trzeba doprawić odrobiną mielonego pieprzu, majeranku ( dobrze jest kupować białą kiełbasę u ,, znanego „ rzeźnika bo wtedy wiemy jak jest doprawiona ). Uformować 4 owalne kotlety . Smażyć na rozgrzanym oleju( 3 łyżki ) na rumiano z obu stron. Dołożyć pokrojoną w ,,piórka „ cebulę i smażyć aż będzie złota .Odsunąć na bok a na tłuszcz położyć obraną , przekrojone na pół z usuniętymi gniazdami nasiennymi gruszki .Chwilę obsmażać z obu stron .
Podawać układając na posypaną pieprzem połówkę gruszki kotlet .Obłożyć wkoło
cebulką . Jako dodatek polecam ziemniaczane puree i sałatę ze śmietaną .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Izabela/bella81

14.09.2010 14:40
Bardzo ciekawy przepis.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat