Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane kapelusze

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 40 dkg
cebula 1 szt
pieczarki 50 dkg
jajko 2 szt
bułka czerstwa 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane kapelusze

Kroki postępowania

1
Mięso mielone wkładamy do miseczki. Pieczarki czyścimy i odcinamy nóżki od kapeluszy. Do mięsa kroimy w kosteczkę cebulę i nóżki pieczarek. Bułkę czerstwą namaczamy w wodzie, gdy zmięknie odciskamy i wrzucamy do miski z mięsem. Wbijamy jedno jajko , dodajemy sól, pieprz i dokładnie mieszamy.
Krok 1 - Faszerowane kapelusze foto
2
Na kapelusze nakładamy bardzo dużo farszu mięsnego. Jajko roztrzepujemy na talerzyku. Na drugi talerzyk wsypujemy bułkę tartą. Nasz nafaszerowany kapelusz zanurzamy w jajku, potem w bułce i na dajemy rozgrzany olej.
Krok 2 - Faszerowane kapelusze foto
3
Smażymy z obu stron na dość brązowy kolor.
Krok 3 - Faszerowane kapelusze foto
4
Podawać możemy z ryżem, ziemniakami, lub z sałatką.
Smacznego
Krok 4 - Faszerowane kapelusze foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 08.02.2014 09:11
bardzo dobre grzybki
gibli 24.01.2014 08:17
mniam:))))
MarchiochaKucharzy 23.01.2014 08:35
dobry dodatek do dania głównego !
margaret 23.01.2014 07:53
ciekawy przepis
marcia7 22.01.2014 23:57
dobre grzybki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak