Kiełbasa smażona ,, różyczka „ :

Kiełbasa smażona ,, różyczka „ :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 2kiełbasy ( zwyczajnej , Śląska, podlaska ),1 łyżka oliwy do podsmażenia,1 łyżka masła

  • pikantna przyprawa

    1 łyżeczka (mieszanka: pieprz, maj
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiełbasę natrzeć przyprawami i ponacinać w ,, kratkę „ z obu stron . Smażyć na oliwie , aż nacięcia się rozwiną i kiełbasa będzie jak ,, jeżyk „ ( różyczka ).Dołożyć masło i dosmażyć .
Podawać jako ciepłą przystawkę z pieczywem i musztardą lub danie obiadowe z ziemniakami puree , surówką .

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

madagaskar

11.11.2010 15:09
Pycha

Jolanta40

26.09.2010 09:10
wygląda jak z grilla :)

Jolanta40

26.09.2010 09:10
wygląda jak z grilla :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat