Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbasa smażona ,, różyczka „ :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

2kiełbasy ( zwyczajnej , Śląska, podlaska ),1 łyżka oliwy do podsmażenia,1 łyżka masła
pikantna przyprawa 1 łyżeczka (mieszanka: pieprz, maj

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbasa smażona ,, różyczka „ :

Kiełbasę natrzeć przyprawami i ponacinać w ,, kratkę „ z obu stron . Smażyć na oliwie , aż nacięcia się rozwiną i kiełbasa będzie jak ,, jeżyk „ ( różyczka ).Dołożyć masło i dosmażyć .
Podawać jako ciepłą przystawkę z pieczywem i musztardą lub danie obiadowe z ziemniakami puree , surówką .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madagaskar 11.11.2010 15:09
Pycha
Jolanta40 26.09.2010 09:10
wygląda jak z grilla :)
Jolanta40 26.09.2010 09:10
wygląda jak z grilla :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak