Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety w maślance i krakersach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 2
maślanki 1 litr
opakowanie krakersów 1
przyprawa do mięs z grilla

Przepis i sposób przygotowania na: Filety w maślance i krakersach

Filety kroimy w paski długości ok 2 cm. Nie rozbijamy! Mięso wkładamy do miski, zalewamy maślanką i wstawiamy do lodówki na całą noc.
Następnego dnia odcedzamy mięso na sicie. Krakersy kruszymy na drobne kawałeczki ( można to zrobić wałkiem przez papier śniadaniowy), dodajemy do nich przyprawę do mięs i mieszamy.
Paseczki z kurczaka obtaczamy w pokruszonych krakersach, lekko dociskając i układamy na płaskiej blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Blachę z mięsem wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 190 st C na ok 30 min, aż paski nabiorą złocistego koloru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena/26Mooi 09.11.2010 07:30
ciekawy pomysł z tymi krakersami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak