Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z jeżyn i malin

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

100g malin
2 łyżki soku z cytryny
100 g jeżyn
2 łyzki cukru
kieliszek białego wytrawnego wina
łyzeczka cukru pudru
łyzeczka cukru pudru

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z jeżyn i malin

Maliny, jeżyny zmiksować razem z winem, sola oraz sokiem z cytryny.
Następnie śmietankę ubić na sztywną pianę z dodatkiem cukru pudru i dodać do owoców.
Delikatnie wymieszać i schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 02.08.2010 12:34
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak