Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia "bolońska"

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 2 sztuki
mięso mielone z indyka 1/2 kg
cebula 1 sztuka
pomidory krojone 1 puszka
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
żółty ser 120 g
cukier 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia "bolońska"

1. Cukinię przekrawamy na pół, wydrążamy środki.
2. Na patelni podsmażamy mięso.
3. Dodajemy do niego drobno posiekaną cebulę.
4. Następnie dodajemy pomidory i dusimy. Przyprawiamy i dodajemy koncentrat.
5. Nadzienie przekładamy do cukinii, posypujemy startym żółtym serem.
6. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na ok 20-30 minut - w zależności od wielkości cukinii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 06.03.2014 08:17
Fajny pomysł :-)
Laila2786 22.01.2014 15:49
uwielbiam nadziewane cukinie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak