Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety rybne

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filetów rybnych 500g
czerstwej bułki 200g
Bułka tarta klasyczna Prymat 2-3 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat
sól
jajko
olej 2 łyżki
jajko ugotowane na twardo 2

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety rybne

Filety rybne z namoczoną w wodzie i odciśniętą bułką dwukrotnie mielę w maszynce do mięsa. Doprawiam solą oraz pieprzem.Jajka kroję w kosteczkę i dodaję do masy, dokładnie mieszam. Wbijam surowe jajko, wszystko raz jeszcze łączę. Z masy rybnej formuję kotlety i obtaczam w bułce tartej. Rumienię z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna54 22.01.2014 18:33
muszę kiedyś spróbować
Marlenka.S 22.01.2014 17:55
fajne kotleciki
Monika-twin 22.01.2014 16:41
ale pycha kotleciki
nogawkuchni 22.01.2014 14:51
Świetne kotlety,super obiad, bardzo lubię rybę w takiej formie,Twoje kotleciki wyglądają bardzo apetycznie.
Romanowka 22.01.2014 13:47
Pyszne kotleciki!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak