Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka zapiekane w kokilkach

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

na 1 porcję
pieczywo tostowe 2 kromki
jajko 1
kiełbasa sucha 4 plasterki
sól
pieprz
ser gouda 2 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka zapiekane w kokilkach

Kroki postępowania

1
Kokilkę wysmarowujemy odrobiną oleju. Następnie wykładamy ją pieczywem tostowym formując miseczkę. Do wnętrza nakładamy pokrojoną w nieduże kawałki kiełbasę i starty żółty ser.
Krok 1 - Jajka zapiekane w kokilkach foto
2
Na koniec do kokilki wbijamy jajko i doprawiamy solą oraz pieprzem.
Krok 2 - Jajka zapiekane w kokilkach foto
3
Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 180st (grzanie góra-dół) około 10-15 minut tak, aby białko się ścięło, a ser rozpuścił. Podajemy na ciepło posypane szczypiorkiem.
Krok 3 - Jajka zapiekane w kokilkach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania84 22.01.2014 16:01
ale fajne :) danie z pomysłem
2milutka 22.01.2014 12:32
podoba mi się pomysł:)
sylwia_sl 22.01.2014 12:11
muszę koniecznie spróbować
ZEWA 22.01.2014 11:15
ale apetycznie wygląda :)
ssylwiaa 22.01.2014 11:14
świetny pomysł ;)
gosia56 22.01.2014 11:12
super pomysł
dodi 22.01.2014 10:58
pyszności dzisiaj

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak