Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka w czosnkowej marynacie

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

1 kg kolorowej papryki
6 dkg soli
35 dkg drobno pokrojonego czosnku
Liść laurowy suszony Prymat
¼ szklanki octu spirytusowego
pieprz ziarnisty
1 litr wody
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka w czosnkowej marynacie

Paprykę ułożyć na blaszce do pieczenia i piec 15 w piekarniku nagrzanym do temperatury 250 stopni C, schłodzić, obrać ze skóry, pokroić w plastry o szerokości 3 cm. Tak przygotowaną paprykę układać luźno w słojach, dodać sól, czosnek, liść laurowy i pieprz ziarnisty. Wodę doprowadzić do wrzenia, dodać ocet i cukier do smaku, wymieszać, schłodzić. Zimną marynatą zalać słoje, szczelnie zamknąć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krysia50 02.08.2010 09:23
Dobry przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak