Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajek 4-5 sztuk
pieczarek 10-12 sztuk
cebuli 1 szt
masła 1 łyżka
sól pieprz, vegeta
majonezu 1 słoiczek

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane pieczarkami

Pieczarki oczyścić, drobniutko pokroić, podsmażyć na maśle. Dodać trochę drobno pokrojonej cebulki. Zostawić do ostygnięcia. Ugotować jajka na twardo, ostudzić, obrać. Przekroić każde wzdłuż na połowę. Wyjąć żółtka i rozgnieść widelcem. Dodać do wystudzonych pieczarek. Następnie dodać łyżkę majonezu i wymieszać. Doprawić pieprzem i vegetą. Połówki jajek oprószyć sola i pieprzem. Napełniać przygotowanym farszem i układać na talerzu. Udekorować według uznania.

Do masy pieczarkowej można dodać łyżkę posiekanej pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 04.09.2011 12:33
mmmmmmmmm
Ewelina45 12.10.2010 11:48
Też tak robię ;)
katarzynka455 28.09.2010 10:34
bajecznie i smacznie
Smakosz6 24.08.2010 09:25
wow!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak