Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z mięsem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 50 dag
jajko 1 szt
wołowina 70 dag
cebula 2 szt
boczek 10 dag
olej do smażenia
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku
pieprz do smaku
przyprawa Przyprawa do zup Kucharek- do smaku
woda 250 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mięsem

Mięso wołowe ugotować, ostudzić i zemleć w maszynce do mięsa. Cebulę obrać, drobno posiekać, zrumienić na tłuszczu. Połowę smażonej cebulki dodać do zmielonego mięsa, wbić jajko, przyprawić solą, pieprzem i maggi. Wszystko razem wymieszać. Na stolnicy przesiać mąkę, dodać trochę soli i ciepłej wody, zarobić ciasto. Gotowe ciasto rozwałkować, szklanką wycinać krążki. Nakładać po łyżeczce farszu, zlepiać brzegi pierogów. Gotować w lekko osolonym wrzątku. Podawać ze smażoną cebulką lub usmażonym boczkiem. Pierogi można także podsmażyć na patelni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 25.02.2013 14:25
pyszne
Koper 18.02.2013 21:31
mmm z wołowiną, pyszności
edyta44 06.04.2012 23:05
super
mela25 06.04.2012 08:48
domowe najlepsze
Małgosia6 05.12.2011 21:58
moje ulubione
Wafelek2601 05.10.2011 14:54
smaczne
Halusia 22.09.2011 21:08
Pyszne
Margo1 21.12.2010 10:30
patrząc teraz na nie to by się zjadło
Margo1 21.12.2010 10:30
patrząc teraz na nie to by się zjadło
marzencia2007 12.12.2010 13:53
uwielbiam :) i o dziwo jem je ze śmietaną :D
Karolcia12 11.10.2010 15:45
lubię ale z truskawakmi
plocia 10.10.2010 23:11
Ale bym zjadła
Monika193
Monika193 24.09.2010 21:28
przepyszne
Maryś1 01.08.2010 23:14
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak