Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty włoskiej

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska 60 dag
jabłka 2
musztarda
cebula 50 g
olej
cukier brązowy
sól
koperek świeży
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty włoskiej

Kapustę zszatkować, zblanszować, a następnie schłodzić w lodowatej wodzie. Jabłka umyć i razem ze skórką zetrzeć na oczkach tarki. Cebulę pokroić bardzo drobno w kostkę. Ostudzoną i dobrze odsączoną kapustę połączyć z ceublą i jabłkiem, skropić olejem (ok. 5 łyżek), doprawić solą, cukrem, sokiem z cytryny i musztardą. Na sam koniec posypać poszatkowanym koperkiem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 29.01.2014 09:23
Z kapusty włoskiej rzadko robię surówki, jakoś o niej zapominam :)
Ada-Gaba 27.01.2014 13:04
lubię surówki z koperkiem
Adam/ZUB3R 22.01.2014 21:37
smaczna surówka
Pani Domu 21.01.2014 16:17
super surówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak