Przepis i sposób przygotowania na: Makaron spaghetti ze schabem po mediolańsku
1. W głębokiej patelni rozgrzej kilka łyżek oliwy, dodaj pokrojony w plasterki czosnek i podsmaż przez 2 minuty. Następnie dodaj pomidory i ocet balsamiczny. Całość dobrze wymieszaj, przykryj patelnie, zmniejsz ogień i duś przez 20 minut. Ugotuj makaron zgodnie z informacją na opakowaniu.
2. Schab cienko rozbij, oprósz solą i pieprzem z obu stron, odstaw w chłodne miejsce na 5 minut. Każdy kotlet obtocz w mące, zanurz w rozkłóconym jajku, a następnie obtocz w panierce panko. zmieszanej ze startym parmezanem. Smaż na oliwie z obu stron na złoty kolor. Gotowe kolety odstaw w ciepłe miejsce.
3. Do gotowego sosu dodaj makaron i posiekaną bazylię. Całość dobrze wymieszaj i rozłóż na talerze. Na każdej porcji połóż kotlet. Podawaj natychmiast.