Gofry z masą czekoladową

Gofry z masą czekoladową

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 8 gotowych gofrów

  • tabliczka mlecznej czekolady

  • 3 łyżki tłustej śmietany

  • łyżka masła

  • ¾ szkl. mleka w proszku

  • 3 łyżki cukru

  • 2 łyżeczki masła

  • kilka orzechów włoskich

  • dżem

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czekoladę rozpuścić razem ze śmietaną w kąpieli wodnej, wówczas dodać masło i zdjąć z ognia.
Dodać jeszcze imbir i całość dokładnie utrzeć.
Następnie mleko w proszki razem z cukrem utrzeć po czym dodać masło oraz kilka łyżek gorącej wody i całość zmiksować.
Trzymać na ogniu około kilka minut.
Gofry posmarować dżemem, potem nałożyć nadzienie, polać polewą i ozdobić orzechami.
View All Tags in the Tag Cloud Tagi:

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iwona332

30.10.2010 00:26
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat