Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory z fetą zapiekane w ziołach i oliwie tymiankowej

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory 4 szklanki
feta 60 g
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
oliwa 2 tymiankowa
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory z fetą zapiekane w ziołach i oliwie tymiankowej

Pomidory kroimy w plasterki i kładziemy na blaszkę. Delikatnie je solimy i posypujemy świeżo mielonym pieprzem.

Fetę kroimy w dużą kostkę i kładziemy w rządkach na pokrojonych pomidorach.

Wszystko skrapiamy oliwą i posypujemy ziołami.

Całość wkładamy do rozgrzanego na 160 stopni z termoobiegiem piekarnika i zapiekamy przez 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 26.01.2014 15:01
podane super :)
Alex_M 23.01.2014 14:48
pyszna przekąska :)
Olga_SK 21.01.2014 17:30
Proste, a jakie efektowne :)
caralajna 21.01.2014 16:46
moje smaki, pysznie u Ciebie
Mniam 21.01.2014 00:38
Smaczne to musi być. Lubię takie zapiekańce.
Romanowka 20.01.2014 21:31
Aromatycznie i smacznie!
Joannasz3190 20.01.2014 21:01
Lekko i smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak