Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica duszona z porami w winie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica wołowa 1 kg
pory 3 szt
wino czerwone 220 ml
smalec 3 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
boczek 5 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica duszona z porami w winie

Mięso pokroić w poprzek włókien, lekko rozbić. Pory oczyścić, pokroić i podsmażyć na małej ilości tłuszczu.Boczek pokroić w cieniutkie plasterki i lekko podrumienić na patelni podobnie zrobić z polędwicą. W naczyniu ułożyć kawałki polędwicy, boczek, pory. Wszystko zalać winem. Przyprawić do smaku. Dusić w piekarniku w tem. 180-200 stopni ok 25-30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 24.01.2015 09:25
bardzo dobra
Malgorzata549 30.06.2014 14:38
lubię takie jedzonko
Margo1 01.06.2014 09:22
To musi być dobre
olkaaa 29.01.2014 08:12
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak