Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z ziemniaczanym farszem inaczej
Kroki postępowania
2 łyżeczki olej
1/2 łyzeczki sól
3/5 szklanki woda
Wszytskie składniki , któe zostały wymienione w przepisie łączmymy ze sobą i zagniatamy ciasto.
Powstałe ciasto dzielimy na cześci i każdą z nich kolejno za pomoca wałka rozwałkowujemy. Za pomoca kubka, szklanki jak kto woli wycinamy kółka, ktorego po nałożeniu farszu boki łaczymy, nie powinny byc rozklejone ponieważ podczas gotowania pieróg może się rozwalic.
1 kg ziemniaki
1sztuki cebula
40 dag pieczarki
2 łyżki smalec
do smaku sól i pieprz
1 sztuka papryka chilli
Ziemniaki ścieramy tak jak to robimy na placki ziemniaczane, na tarce o małych oczkach. Podobnie robimy z cebula.
Masę ziemniaczaną i starą cebulę, mieszamy ze sobą, wrzucamy do patelni i smażymy tak aby ziemniaki straciły swój surówy smak. Dodajemy obrane, pokrojone pieczarki i posiekaną paprykę chilli. Smazymy dalej.