Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa na ostro

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

1 czerwony strąk papryczki chili
1 puszka krojonych pomidorów
400 g mielonego mięsa wieprzowego
1 puszka fasoli
250 g makaronu kolanka
pieprz
sól
liście kolendry
ząbek czosnku 1 ząbek
kostka mięsna 1 l
olej 2 łyżki
koncentrat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa na ostro

Na rozgrzany olej wrzucić mięso, posiekaną cebulę, czosnek oraz chili.
Całość obsmażyć, wówczas dodać odsączoną kukurydzę, fasolę oraz pomidory razem z zalewą.
Całość wymieszać i podgrzać.
Następnie dodać jeszcze przecier pomidorowym bulion oraz makaron.
Ugotować z zgodnie instrukcją na opakowaniu.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Przed podaniem udekorować kolendrą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak