Ryba ze sosem słodko-kwaśnym

Ryba ze sosem słodko-kwaśnym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • konserwowej czerwonej fasoli

    1 puszka
  • cebuli

    2 szt
  • sól

    pieprz sok z cytryny
  • jajek

    2 szt
  • bułka tarta

    do panierowania
  • olej

    do smażenia
  • panga

    0,5 kg
  • ananas

    1 puszka
  • ketchup

    2 szklanki
  • olej

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety podzielić na małe kawałki, skropić sokiem z cytryny, oprószyć pieprzem i solą. Rozkłócić jajka z łyżką wody. Rybę panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Na patelni rozgrzać dwie łyżki oleju i zeszklić cebulę pokrojoną w piórka. Ananasa osączyć i pokroić w kostkę. Dodać do cebuli. Fasolę osączyć z zalewy i również dodać do cebuli. Oprószyć solą i pieprzem i smażyć ok 10 minut mieszając. Dodać ketchup i wymieszać Chwilę jeszcze podsmażyć.
Na półmisku układać rybę na przemian ze sosem. Ostatnią warstwą musi być sos. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ewa104

09.08.2011 14:50
Zapowiada się smacznie.

Joanna108

28.01.2011 08:34
Fajna potrawa!

katarzynka455

28.09.2010 10:35
ciekawa rybka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat