Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba ze sosem słodko-kwaśnym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

konserwowej czerwonej fasoli 1 puszka
cebuli 2 szt
sól pieprz sok z cytryny
jajek 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia
panga 0,5 kg
ananas 1 puszka
ketchup 2 szklanki
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba ze sosem słodko-kwaśnym

Filety podzielić na małe kawałki, skropić sokiem z cytryny, oprószyć pieprzem i solą. Rozkłócić jajka z łyżką wody. Rybę panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Na patelni rozgrzać dwie łyżki oleju i zeszklić cebulę pokrojoną w piórka. Ananasa osączyć i pokroić w kostkę. Dodać do cebuli. Fasolę osączyć z zalewy i również dodać do cebuli. Oprószyć solą i pieprzem i smażyć ok 10 minut mieszając. Dodać ketchup i wymieszać Chwilę jeszcze podsmażyć.
Na półmisku układać rybę na przemian ze sosem. Ostatnią warstwą musi być sos. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 09.08.2011 14:50
Zapowiada się smacznie.
Joanna108
Joanna108 28.01.2011 08:34
Fajna potrawa!
katarzynka455 28.09.2010 10:35
ciekawa rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak