Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z razowym chlebem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb razowy 2 kromki
jajko 2 szt
szczypior 1/2 pęczek
masło 1 łyżka
mleko 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z razowym chlebem

Kromki chleba razem ze skórką kroję w drobną kostkę tak mniej więcej centymetrową. Jajka natomiast wbijam do miski i roztrzepuję. Wlewam do jajek mleko, solę i pieprzę do smaku. Szczypior siekam drobno. Pokrojony chleb wrzucam na suchą patelnię aby zrumienić grzanki bez tłuszczu. Rumiane grzanki zdejmuję z patelni. Rozpuszczam masło, wlewam roztrzepane jajka, a w połowie smażenia dosypuję grzanki. Przed wyłożeniem jajecznicy na talerz posypuję ją szczypiorem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 20.01.2014 10:58
Dobry pomysł na śniadanie;)
pawel123 20.01.2014 10:52
pychotka mniam;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak