Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DŻEM TRUSKAWKOWY

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki świeże 5 kg
cukier 5 kg
sok z cytryny 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: DŻEM TRUSKAWKOWY

Kroki postępowania

1
Świeże truskawki szypułkujemy i dokładnie płuczemy. Wsypujemy do dużego garnka i wstawiamy na ogień.
Krok 1 - DŻEM TRUSKAWKOWY foto
2
Bardzo często mieszamy, aby nie przywarły i kiedy truskawki rozgotują się dodajemy cukier i z cukrem również długo gotujemy do zgęstnienia.
Krok 2 - DŻEM TRUSKAWKOWY foto
3
Gotujemy bardzo długo, często mieszając i aby nie były bardzo słodkie dodajemy sok z dwóch cytryn. Gorące przekładamy do słoików i zakręcamy, stawiamy słoiki na zakrętce. W zimę mamy pyszny, gęsty, domowy i zdrowy dżem.
SMACZNEGO!!!!!
Krok 3 - DŻEM TRUSKAWKOWY foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona32 12.02.2014 17:04
pychota pychota
Magula 20.01.2014 08:28
Smaczny dżemik.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak