Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z melona

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

melon miodowy 1 szt
jaja 2 szt
cukier 6 dag
Żelatyna wieprzowa Prymat 5 g
cytryna 1 szt
suszona mięta kilka listków

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z melona

Kroki postępowania

1
Z melona wydrążamy pestki, a następnie miąższ. Odkładamy 220 gram, a resztę kroimy w kostkę średniej wielkości i układamy na dnie pucharków .
Krok 1 - Krem z melona foto
2
Odłożonego melona miksujemy z dodatkiem soku wyciśniętego z cytryny oraz otartą skórką i suszonymi listkami mięty. W garnku gotujemy syrop z cukru i 40 ml wody. Jajka ucieramy w mikserze zalewając je gorącym syropem, dodajemy zmiksowanego melona z dodatkami , a także żelatynę rozpuszczoną w 20 ml wrzątku, cały czas miksując.
Krok 2 - Krem z melona foto
3
Tak przygotowany krem wlewamy do pucharków na pokrojonego melona i wstawiamy do lodówki na 1/2 godziny aby krem zgęstniał. Przed podaniem dekorujemy dowolnymi owocami .
Krok 3 - Krem z melona foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 20.01.2014 08:37
Nigdy nie jadłam ale to musi być pyszne
mitek111 19.01.2014 21:42
w sam raz na niedzielny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak