Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka w karmelu

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłko 1 szt
cukier 0,5 szklanki
sok z cytryny
wykałaczki

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w karmelu

Kroki postępowania

1
Jabłka obieramy ze skóry i kroimy w kosteczke. Następnie skrapiamy cytyną aby nam nie sciemniały Nakłuwamy kosteczki na wykałaczki .
Krok 1 - Jabłka w karmelu foto
2
Cukier wsypujemy do nakropionego wodą garnka. Podgrzewamy aż cukier nam się skarmelizuję . Nastepnie dodajemy kilka krople cytryny i szybko mieszamy.
Krok 2 - Jabłka w karmelu foto
3
Bierzemy jabłko i maczamy w karmelu aby cały owoc był zanurzony w karmelu. Nastepnie zanurzamy w lodowatej wodzie i odstawiamy na folię spożywczą , aby sie nie przykleiły do podłoża. Można jeść odrazu lub schłodzic w lodówce
Krok 3 - Jabłka w karmelu foto
4
Smacznego
Krok 4 - Jabłka w karmelu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 19.01.2014 20:11
super pomysł na deser
Grazyna0211 19.01.2014 19:46
fajnie się prezentują
Magula 19.01.2014 19:28
jak lizaczki
Megg 19.01.2014 19:14
pomysłowa przekąska :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak