Ryż z rodzynkami

Ryż z rodzynkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 8 plastrów szynki

  • 1 łyżka oliwy

  • 1 łyżeczka mielonego kminku

  • 1 łyżka masła

  • 1 łyżeczka mielonej kolendry

  • 1 por

  • ½ szkl. prażonych orzeszków piniowych

  • ¼ szkl. soku z cytryny

  • ½ szkl. posiekanej natki pietruszki

  • ½ szkl. rodzynek

  • ryż

    1 i 1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż zalać osoloną wodą, ugotować i odcedzić.
Następnie szynkę podsmażyć na rozgrzanej oliwie aż stanie się chrupka.
W między czasie na rozgrzanym maśle przesmażyć pora pokrojonego na plasterki.
Po 2-3 minutach dodać kolendrę oraz kminek.
Wrzucić jeszcze ryż, skórkę z cytryny, sok, szynkę, orzechy, pietruszkę oraz rodzynki.
Całość dokładnie wymieszać i podgrzać.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

madzialena19

02.08.2010 09:49
Ciekawy przepis.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat