Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grilowana cielęcina

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

50 dkg cielęciny
¼ szklanki czerwonego wytrawianego wina
1 łyżka keczupu pikantnego
1 łyżka octu winnego
posiekany czosnek i rozmaryn do smaku
1 łyzka musztardy
cytryna 1 szt.
koncentrat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Grilowana cielęcina

Składniki marynaty wymieszać, natrzeć nią umyty i osuszony kawałek mięsa,, odstawić na 60 minut. Piec na dobrze nagrzanym grillu, kilkakrotnie obracać i smarować pozostałą marynatą. Przed podaniem pokroić w plastry, udekorować cząstkami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 11.08.2010 14:56
mnaim mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak