Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety mięsne z porem i kapustą

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 litr
jajko 2 szt
mąka
olej
mięso mielone 1/2 kg
kapusta biała 1/3 szt
pory 2 szt
masło 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 1 szt
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety mięsne z porem i kapustą

Zaczynamy od zrobienia ciasta na naleśniki. Miksujemy mleko z jajkiem odrobina soli i 3 łyżkami oleju. Dodajemy mąkę aby powstało ciasto o konsystencji śmietany. Smażymy naleśniki na patelni teflonowej bez dodatkowego tłuszczu. Zostawiamy troszkę ciasta aby móc potem namoczyć krokiety przed smażeniem.
Kapustę białą kroimy w paseczki jak na bigos.Gotujemy w małej ilości wody z dodatkiem ziela angielskiego i liścia laurowego. Kiedy kapusta zrobi się miękka odcedzamy ją lekko studzimy i siekamy. Pora kroimy w kosteczkę i podsmażamy na maśle. Dodajemy kapustę , mieszamy i dodajemy mięso mielone. Wszystko razem smażymy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Farsz smażymy ok 10 min,aż mięso mielone będzie podsmażone. Do usmażonych naleśników nakładamy farsz zwijamy. Obtaczamy w cieście od naleśników i w tartej bułce. Smażymy na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aniagdz 19.01.2014 20:29
oo z porem ciekawe:D
lara 19.01.2014 18:30
bardzo dobre!!!
Kuchenka 19.01.2014 18:10
pomysłowe :)
gosia1988 19.01.2014 16:55
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak