Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczane talarki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
olej kilka łyżek
tymianek 3 (suszony)

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczane talarki

Ziemniaki obieramy i kroimy na plastry, następnie układamy na blasze wyłożonej folią aluminiową i posmarowanej olejem. Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę, posypujemy nim plasterki ziemniaków, a także solą i suszonym tymiankiem. Skrapiamy olejem i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Piter 31 20.01.2014 08:58
Uwielbiam takie ziemniaczki.
Grazyna0211 19.01.2014 18:20
lubię tak przygotowane ziemniaki
Lukasz 19.01.2014 17:11
dobre jadło
Marlenka.S 19.01.2014 16:59
świetne, bardzo lubię takie, zwłaszcza jak są chrupiące

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak