Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej i sera

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 2 szt
rodzynki 5 dag
orzechy włoskie 5 dag
ser żółty 5 dag
oliwa 4 łyżki
ocet winny do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
kapusta pekińska 1 duża główka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej i sera

Kapustę pekińską drobno pokroić, orzechy posiekać, ser pokroić w drobne słupki. Wszystko wrzucić do miski wraz z pokrojonymi w cienkie cząstki jabłkami. Skropić octem winnym dodać rodzynkami i orzechy, całość polać oliwa i oprószyć solą i pieprzem.
Podawać do potraw rybnych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 08.01.2014 09:21
przepyszna surówka
jeta72 07.06.2012 23:29
super
zuzanna_z 21.01.2012 13:21
extra
Iwona51
Iwona51 03.09.2011 11:00
smaczna
Monika193
Monika193 27.09.2010 13:05
ja bym tylko wyrzuciła rodzynki, których nie lubię i z chęcią spróbowałabym takiej sałatki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak