Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka duszone i zielone purre

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 3 porcje
cebula 1 szt
papryka 1 szt
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat kilka ziaren
bulion na żeberkach 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
woda 3/4 szklanki
zielony groszek 1 puszka
ziemniak (ugotowany) 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka duszone i zielone purre

Żeberka pokroić na porcje i obsmażyć z obu stron, na tym samym tłuszczu podsmażyć cebulę.
Na patelnię wlać wodę , dodać bulion i rozpuścić. Ułożyć żeberka n wierzch podsmażoną cebulę i kilka plasterków papryki , sól pieprz i dusić pod przykryciem do miękkości . w razie wyparowania wody odrobinę uzupełnić.
Purre; Groszek podgrzać, odcedzić, dodać ziemniak i przyprawy i dokładnie zmiksować na purre. Nakładać szprycą lub łyżka. Podawać z salatką , z pomidora ogorka, papryki i cebuli z sosem winegrette.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 27.06.2012 20:08
super
ilka_86 07.11.2011 15:37
pycha
Ela15 01.07.2011 08:15
pycha
iwona332 18.09.2010 20:48
super
buksiak12 29.08.2010 15:07
mniam mniam
Dorota71 29.08.2010 14:29
przepis godny wypróbowania
Emilia22 29.08.2010 13:55
bardzo ciekawy przepis
Margo1 14.08.2010 08:49
Mi też się podoba
polly66 10.08.2010 20:06
oj prawda,zachęcające bardzo
bernika 08.08.2010 23:13
pięken zdjecie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak