Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolade ze szpinakiem i łososiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 3szt
szpinak mrożony 1opakowanie
mąka 1 łyżka
proszek do pieczenia szczypta
masło 3łyżki
czosnek 5 ząbki
sól
pieprz
serek almette 1opakowanie
łosoś wędzony plastry 1opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Rolade ze szpinakiem i łososiem

Kroki postępowania

1
Szpinak rozmrażamy, przesmażamy na maśle z drobno posiekanym czosnkiem, solą, pieprzem. Studzimy. Żółtka dodajemy do szpinaku. Białka ubijamy na sztywną piane dodajemy szczyptę soli i proszku do pieczenia. Ubitą piane dodajemy powoli do szpinaku delikatnie mieszając. Wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 10minut w temperaturze 190stopni.
Krok 1 - Rolade ze szpinakiem i łososiem foto
2
Przestygnięty placek szpinakowy smarujemy serkiem i na to układamy plastry łososia. Placek zawijamy jak roladę i zwijamy ściśle w folie do kanapek. Wkładamy roladę do lodówki i pozostawiamy 4 godziny.
Krok 2 - Rolade ze szpinakiem i łososiem foto
3
Smacznego.
Krok 3 - Rolade ze szpinakiem i łososiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 14.12.2015 07:46
super rolada
Monika-twin 19.01.2014 16:17
Ale smaczne
treonina 18.01.2014 22:04
niezłe! spróbuję
Cyferku
Cyferku 18.01.2014 21:55
pychota, fajny pomysł
Paolcia 18.01.2014 21:33
super przepis ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak