Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FASOLKA PO BRETOŃSKU

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 1/2 kg
kiełbasa cienka 1 laska
przecier pomidorowy 1/2 słoiczka
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 sztuka
Majeranek suszony Prymat 1 szczypta
sól do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 listki
kostka rosołowa 3 kostki
Ziele angielskie mielone Prymat 1/3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: FASOLKA PO BRETOŃSKU

Fasolę opłukać i zalać ciepła wodą, wylać wodę i ponownie zalać ciepłą wodą. Zostawić na jeden dzień.
Przygotowujemy wywar z kostek rosołowych. wrzucamy fasolę, liśc laurowy, ziele angielskie i gotujemy.
Kiełbasę kroimy w kosteczkę i delikatnie smażymy na patelni. Wrzucamy do garnka gotujemy godzinę i następnie odlewamy troszkę zupy i dodajemy koncentrat pomidorowy do odlanej części i mieszamy. Dodajemy do reszty. Dodajemy szczyptę majeranku. Robimy zasmażkę z mąki i dodajemy do reszty. Gotujemy tak długo dopóki fasola będzie miękka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szajba2 25.05.2011 15:43
dla mnie super danie
kriso 07.05.2011 20:04
pychota
Barbara55 06.05.2011 14:39
bardzo lubię to danie
Mariolka1 28.02.2011 22:18
pyszności
Anna200 19.01.2011 08:23
Wygląda super!
Jolanta40 10.12.2010 22:03
zjadłabym
Henryka2 06.12.2010 18:17
Apetyczna!
Tetiana 11.11.2010 19:33
wygląda zachęcająco!!
pawel007 29.08.2010 11:43
pysznie
Allice 13.07.2010 18:23
Apetycznie wygląda.
Ela20 07.07.2010 20:52
Bardzo lubię taką fasolkę.
nero 02.05.2010 18:29
To może byc niezłe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak