FASOLKA PO BRETOŃSKU

FASOLKA PO BRETOŃSKU

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola Jaś

    1/2 kg
  • kiełbasa cienka

    1 laska
  • przecier pomidorowy

    1/2 słoiczka
  • cebula dymka

    1 sztuka
  • majeranek Prymat

    1 szczypta
  • sól

    do smaku
  • liść laurowy

    2 listki
  • kostka rosołowa

    3 kostki
  • ziele angielskie mielone

    1/3 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę opłukać i zalać ciepła wodą, wylać wodę i ponownie zalać ciepłą wodą. Zostawić na jeden dzień.
Przygotowujemy wywar z kostek rosołowych. wrzucamy fasolę, liśc laurowy, ziele angielskie i gotujemy.
Kiełbasę kroimy w kosteczkę i delikatnie smażymy na patelni. Wrzucamy do garnka gotujemy godzinę i następnie odlewamy troszkę zupy i dodajemy koncentrat pomidorowy do odlanej części i mieszamy. Dodajemy do reszty. Dodajemy szczyptę majeranku. Robimy zasmażkę z mąki i dodajemy do reszty. Gotujemy tak długo dopóki fasola będzie miękka.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

szajba2

25.05.2011 15:43
dla mnie super danie

kriso

07.05.2011 20:04
pychota

Barbara55

06.05.2011 14:39
bardzo lubię to danie

Mariolka1

28.02.2011 22:18
pyszności

Anna200

19.01.2011 08:23
Wygląda super!

Jolanta40

10.12.2010 22:03
zjadłabym

Henryka2

06.12.2010 18:17
Apetyczna!

Tetiana

11.11.2010 19:33
wygląda zachęcająco!!

pawel007

29.08.2010 11:43
pysznie

Allice

13.07.2010 18:23
Apetycznie wygląda.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat