Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki typu piadina

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szkl
drożdże 2 1/2 dag
woda letnia 3/4 szkl
cukier 1 łyżeczka
sól
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Placki typu piadina

Drożdże rozpuścić w cukrze i wodzie, a następnie wlać do miski z przesianą mąką. Ciasto posolić, wlać olej, zagnieść i odstawić pod przykryciem do wyrośnięcia. Gotowe ciasto rozwałkowywać na cieniutkie placki wielkości patelni, na której będą się opiekały. Opiekamy bez tłuszczu , co trwa chwilę z jednej i drugiej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak