Pizza - spód

Pizza - spód

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1/2 kg
  • mleko

    250 ml
  • olej

    2 łyżki
  • sól szczypta

  • drożdże

    50 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wsypać mąkę do miski, podgrzać mleko aby było letnie, pokruszyć drożdże. Zalać wszystko mlekiem, dodać oleju i soli - wymieszać, aż powstanie jednolita masa.
Ciasto przykryć ręcznikiem by drożdże wyrosły, na ok. 30 minut.
Gdy ciasto wyrośnie, posmarować blachę margaryną i wyłożyć na nią ciasto.
Potem posmarowałam ciasto ketchupem, nałożyć ulubione dodatki.

200st.C - 40 min

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krystyna32

11.03.2012 09:49
super

gacopierz23

31.01.2012 16:13
robi? podobn? ale na piwie

Allice

28.12.2011 20:36
robię podobnie tylko dodaję oliwę z oliwek zamiast oleju

Monika193

05.12.2011 23:36
świetny przepis, na pewno wykorzystam

ziutula

23.03.2011 23:27
domowa pizza najlepsza i zdrowsza...

pacpaw

12.12.2010 12:46
caly czas poszukuje dobrego przepisu na spod pizzy, ten musze wyprobowac

rosik93

15.08.2010 14:45
spróbuje.Bo ostatnio mi nie wyszedł.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat