Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza - spód

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
mleko 250 ml
olej 2 łyżki
sól szczypta
drożdże 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza - spód

Wsypać mąkę do miski, podgrzać mleko aby było letnie, pokruszyć drożdże. Zalać wszystko mlekiem, dodać oleju i soli - wymieszać, aż powstanie jednolita masa.
Ciasto przykryć ręcznikiem by drożdże wyrosły, na ok. 30 minut.
Gdy ciasto wyrośnie, posmarować blachę margaryną i wyłożyć na nią ciasto.
Potem posmarowałam ciasto ketchupem, nałożyć ulubione dodatki.

200st.C - 40 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 11.03.2012 09:49
super
gacopierz23 31.01.2012 16:13
robi? podobn? ale na piwie
Allice 28.12.2011 20:36
robię podobnie tylko dodaję oliwę z oliwek zamiast oleju
Monika193
Monika193 05.12.2011 23:36
świetny przepis, na pewno wykorzystam
ziutula
ziutula 23.03.2011 23:27
domowa pizza najlepsza i zdrowsza...
pacpaw 12.12.2010 12:46
caly czas poszukuje dobrego przepisu na spod pizzy, ten musze wyprobowac
rosik93 15.08.2010 14:45
spróbuje.Bo ostatnio mi nie wyszedł.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak