Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miruna panierowana w orzechach

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miruna filety 600 g
mąka pszenna 3 łyżki
jajko 1-2 szt
sól prowansalska
olej do smażenia
orzechy włoskie 100 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Miruna panierowana w orzechach

Kroki postępowania

1
Filety ryby pokroić na mniejsze kawałki i opruszyć solą prowansalską.
Krok 1 - Miruna panierowana w orzechach foto
2
Mąkę wymieszać z mielonymi lub tartymi orzechamiwłoskimi.
Krok 2 - Miruna panierowana w orzechach foto
3
Kawałki ryby panierować w roztrzepanym jajku i przygotowanej panierce.
Krok 3 - Miruna panierowana w orzechach foto
4
Smażyć na oleju ze wszystkich stron.
Krok 4 - Miruna panierowana w orzechach foto
5
Podawać z ulubionymi dodatkami u mnie surówka marchwkowo-jabłkowa z morelami.
Krok 5 - Miruna panierowana w orzechach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bestia1155
bestia1155 11.02.2016 09:22
lubię tą rybkę
Rogalik 22.02.2014 19:29
smaczna ryba
IKrakowianka 18.01.2014 14:48
świetna panierka
ONY_za_kare 18.01.2014 12:02
ale smaczna rybka
Alex_M 18.01.2014 11:45
panierka z orzechów jest bardzo dobra :)
Mniam 18.01.2014 10:13
Jakiś czas temu udało mi się kupić tą rybę i bardzo mi smakowała. W orzechach to już całkowita rewelacja dla kubków smakowych.
Małgorzata106 17.01.2014 20:33
przepyszna
irenka 17.01.2014 20:31
przepyszna ryba
Sroczka 17.01.2014 20:30
Tak przygotowaną rybkę z chęcią bym zjadła.
Janina 17.01.2014 19:44
Wspaniała ryba;)
Czyki 17.01.2014 19:24
Oj pyszna ta Twoja rybka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak