Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanapka smażona

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

250 g filetów ze śledzia
mąka
olej
natka pietruszki
chleb 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kanapka smażona

Filety oprószyć solą po czym obtoczyć w mace i usmażyć na rozgrzanym oleju.
Po usmażeniu odstawić aby ostygły.
Następnie na kromkach chleba ułożyć plastry marynowanej cebulki, śledzia i ponownie cebulę.
Udekorować natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elwal
elwal 18.08.2010 08:55
rozumiem, że śledź ma być świeży, a nie solony ... ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak