Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA OGÓRKOWA

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki kiszone 6 sztuk
marchewka 2 sztuki
serek topiony kremowy 1 kostka
pietruszka 1 sztuka
seler mały kawałek
masło 1 łyżka
czosnek 2 zabki
kostka rosołowa 3 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA OGÓRKOWA

Z kostek rosołowych robimy wywar około 2 litrów wody.
Ogórki trzemy na tarce o dużych oczkach. Zostawiamy jeden ogórek aby móc razem z czosnkiem, serkiem topionym, pietruszką i selerem zmiksować blenderem.
Potarte ogórki dodajemy do gotującego się wywaru, następnie wlewamy zmiksowaną masę. Trzemy marchewki na grubej tarce i dodajemy do garnka. Gotujemy na małym ogniu. Do zupy możemy również dodać pokrojone w kostkę ziemniaki.
Przyprawiamy do smaku przyprawa w płynie, pieprzem i wsypujemy koperek wg uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szajba2 25.05.2011 15:43
jadłem kiedyś ogórkową
Barbara55 05.05.2011 19:02
czasem taką robię
kielcok1 21.04.2011 13:58
lubię czasem tak na kwaśno
kotlet 19.04.2011 23:28
bardzo lubię
PaniMISIOWA 03.03.2011 10:25
mi też sie od razu skojarzyło \"smaczna i zdrowa\" :-)
rakow2
rakow2 25.01.2011 15:13
smaczna i zdrowa
Joanna120 07.12.2010 17:06
zawsze smaczna i zdrowa
remprzem 26.04.2010 00:09
można dodac pokrojone ziemniaki w kostkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak