Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cynamonowe serca

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 700 gram
drożdże 50 gram
mleko 2 szklanki
jajko 3 sztuki
cukier 0,5 szklanki
masło 1/4 kostki
ocet 2 łyżeczki
olej 4 łyżki
cynamon wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: cynamonowe serca

Z drożdży, łyżeczki cukru,mąki i mleka robimy rozczyn i pozostawiamy w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.
Dwa jajka ubijam z cukrem na puszystą masę , do robota dodaję przesianą mąkę ,rozczyn ciepłe mleko,olej,ocet i na najniższych obrotach wyrabiam około15 minut na gładkie ciasto.
Odstawić w ciepłe miejsce na około 1 godzinę.
Rozpuścić w rondelku masło.
Rozwałkować prostokąt posmarować rozpuszczonym masłem i posypać cynamonem.
Pociąć wzdłuż na paski o szerokości 4 cm.
Pozwijać je w spiralę i kształtować serca, odstawić na 30 minut.
Po tym czasie posmarować roztrzepanym jajkiem i piec 20 minut w 170°C.


**************** SMACZNEGO ******************

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 17.01.2014 13:56
Przeurocze :)
Jadwiga/Jaga85 17.01.2014 12:05
Śliczne wyszły!
bogusia19 17.01.2014 11:36
chciałabym takie jedno!
Barbara13 17.01.2014 10:23
świetny pomysł
Ola1984 17.01.2014 10:13
Fajne serduszka :)
Sylwia26 17.01.2014 10:06
ale pyszności :)
kamilaj 17.01.2014 09:26
nie przepadam za cynamonem ale jako dodatek do takich serduszek musi być mniam
dodi 17.01.2014 08:49
bardzo ładnie wyglądają
Kasia35 17.01.2014 08:41
pyszne serduszka
norweska20 17.01.2014 08:33
przypominają precle ..super
gosia56 17.01.2014 08:20
super takie serca

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak